Groot, klein, sober, kleurrijk, stoer of teer.

Een bijzondere expositie van keramiek in al haar uitersten. Een tiental Zeeuwse kunstenaars verwerken speciaal voor ‘een Bunder Keramiek’ Zeeuwse klei in hun werken. Ze keren daarvoor terug naar hun geboortegrond of gingen op zoek naar de zwaarste klei die er in Zeeland te vinden is.

De werken hebben altijd onder de grond gezeten, zijn opgegraven en door de handen en gedachten van de kunstenaars zichtbaar geworden. Niet alles is voorspelbaar, het afbakken in de hete oven heeft soms verrassende effecten. We kunnen het in levende lijve meemaken tijdens de opening op zaterdag 13 september wanneer er werk van de kunstenaars uit de oven zal komen.

Naast de expositie gaan we ook workshops verzorgen voor scholen. Op de laatste zondag van de expositie komt het werk van de eerste workshop (basisschool Schengehof) uit de oven. Na een droogproces van twee weken kan dat werk op die laatste zondag opgehaald worden. Eigenlijk heel spannend dus, want iets afbakken kan altijd verrassende resultaten geven.

Tijdens de 4 weekenden van de expositie zal er ieder weekend muziek ten gehore worden gebracht.

Kunstenaars

Op de hoogte blijven van onze exposities?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van een Bunder Kunst, dan mis je nooit meer iets.