Noor Bitter, geboren in 1953 in Oosterhout (NB).

Mijn keramiek opleiding heb ik gevolgd aan de kunstacademie in Eeklo.

Aanvankelijk werk met chamotte klei, fijn en grof, de laatste jaren echter hoofdzakelijk met porselein klei en meer in het bijzonder met bone china, een zeer fijne soort gietporselein.

Voor ‘een Bunder Keramiek’ gebruik ik grove chamotte klei, een mooie afwisseling na al het werk met gips en het gieten.

Nadenkend over het woord bunder, een woord uit de agrarische sector (een bunder = een hectare), kwam ik op het idee om een aantal klokken en aan het woord KLOK gerelateerde werken te maken. Immers, de boeren en landarbeiders werden in het verleden door het luiden van de klokken in de dorpskernen om 8.00, 12.00 en 18.00 uur opgeroepen respectievelijk te gaan werken, te pauzeren en het werk neer te leggen. Ik vind het een mooie traditie die men in ere heeft gehouden hier in Zeeland (hoe het in de rest van het land gaat weet ik eigenlijk niet).

Mijn werk op de bunder hangt/ligt in een poort van betonijzer. Ik heb zoveel mogelijk dezelfde kleisoort gebruikt om een homogeen geheel te krijgen.

De Zeeuwse klei komt van een voormalig agrarisch bedrijf uit Kerkwerve, de omgeving waar op Schouwen Duiveland de ´zware´ grond zit, aldus eigenaar van Langeraad.