Na mijn middelbare school voltooide ik eerst de lerarenopleiding Muziek aan het Lemmensinstituut (Leuven, België), nadien behaalde ik het diploma Leraar Plastische Kunsten en Informatica aan de Hogeschool te Gent. Na mijn opleidingen ben ik verhuisd naar Groningen waar ik werkte als computerdocent. Sinds 2007 woon ik in Zeeland waar ik tot 2009 werkzaam was als opleidingscoördinator. Naast mijn werk ben ik altijd bezig geweest met mijn grote passie: keramiek! In 2010 ben ik gestart met mijn atelier in Grijpskerke. Vanaf 2010 tot 2012 heb ik de opleiding keramiek gevolgd aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas.

Hoe kan ik keramiek een stem geven? Dat is een vraag die me al een tijdje bezig houdt. De udu drum uit Nigeria is daar een voorbeeld van. Het is van oorsprong een waterkruik, udu in het Nigeriaans, met een gat in de zijkant. Dit instrument geeft, wanneer men met de handpalm op de opening slaat, een diep weergalmend basgeluid. Met deze drum was de eerste stap in het zoekproces naar andere muziekinstrumenten gezet.

De mogelijkheden van de Australische didgeridoo, de buisklokken en de Indische jaltarang worden verder ontdekt en uitgewerkt.

Wat eerst zo typisch Afrikaans leek, blijkt nu een reis rond de wereld te zijn.

Muziek en keramiek is van alle tijden en alle volkeren, de perfecte combinatie!Website: claystudio.nl