1960 geboren te Krefeld(D), studie keramiek/ porselein-design (Fachhochschule Niederrhein, Krefeld). Sinds 1997 woonachtig in Wissenkerke, Noord-Beveland, waar ik ook mijn atelier heb.

Het werk van Marion Kamper is zeer herkenbaar. De objecten van keramiek gecombineerd met metalen zijn strak en geometrisch vormgegeven. Het lijnenspel in combinatie met de beweging, geven deze een zeer dynamisch en speels karakter. Halve bollen cirkelen in en om elkaar, dan weer discus vormen met de duidelijke textuur van keramiek. De bootjes in hun ogenschijnlijke eenvoud, het balanceren.

Vanaf het moment dat Marion het kunstwerk voltooit, geeft ze het ook daadwerkelijk de vrijheid. Het loslaten om het dan aan de toeschouwer te ‘geven’.

Aanraking, het in beweging zetten is een essentieel onderdeel van haar werk. Het tot leven komen van de objecten. Het spanningsveld wat dan ontstaat en de verandering van compositie geven haar werk een extra dimensie. Het robuuste kwetsbare materiaal leeft.

Kunst als een onderdeel van het leven. “Kunst zou net als muziek en theater een natuurlijk onderdeel van het dagelijks leven moeten zijn” aldus Marion. Het speelse en het mogen/moeten aanraken maken dat haar werken midden in het leven staan.

Mijn thema voor ‘een Bunder Keramiek’ is  ‘Op reis- wij gaan varen’. Wat past beter bij Zeeland dan boten? Wat is het toch mooi om op de zeedijk naar boten op de Oosterschelde te kijken. Kleine lichte zeilbootjes die snel door de golven manoeuvreren of stoere grote boten van de ‘bruine vlot’ die trots en majestueus over het water glijden. Dit om te zetten in mijn keramisch werk dat vrijwel abstract is best spannend, een uitdaging.