een Bunder in Residence

Wat gaan we doen? Na onze jaarlijkse exposities (10 jaar achtereen!) waren we toe aan ‘iets anders’. Om iets met dat gevoel te doen hebben we de afgelopen maanden op de Bunder een ‘residence’ ontwikkeld en ingericht.

Een verblijfplaats (in dit geval een door André Smits tot kunstwerk opgewaardeerde nostalgische caravan) waar kunstenaars een aaneengesloten periode van 2 à 3 weken kunnen werken en verblijven, gericht op het maken van een kunstproject . Het resultaat hiervan wordt gepresenteerd op de Bunder.

Het idee achter dit project is om op de Bunder in de periode tot en met augustus 2023 voor een bepaalde werkperiode (afhankelijk van het te realiseren project) opeenvolgend onderdak te bieden aan 5 regionale en (inter)nationale beeldend kunstenaars, performers, filmers, dansers, schrijvers of muzikanten.

Kunstwerk

Tijdens deze werkperiode kunnen deze kunstenaars zich dan aantal weken ‘ongestoord’ aan de realisatie van een kunstwerk kunnen wijden.

Dit kunstwerk kan zijn:
Een beeldend werk, een muziekstuk, een film, een dans, het geschreven woord enz.

Als tegenprestatie vragen we van de deelnemende kunstenaars dat zij op deze manier een blijvend, artistiek / kunstzinnig eindresultaat op/aan de Bunder achterlaten, inclusief een verslag van die werkperiode op de Bunder.

 


een Bunder in Residence wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van Caravanlife Gorter, Gemeente Goes, Culturele Raad van Goes en Provincie Zeeland. Speciale dank voor Hein Verwer voor het werk aan de residentie.


Kunstenaars

Pien Vroonland

Filmer, fotograaf Pien Vroonland is Zeeuwse van geboorte en studeerde af aan het AKV ST. JOOST richting film. Pien werkt van 24 april tot en met 14 mei ’23 op de Bunder aan haar project verbinding / verbintenis.
“Ik heb een nieuwsgierige en onderzoekende houding, ik probeer projecten voor mijzelf als een soort ontdekkingsreis te laten voelen. Ik vind het interessant om …. lees verder »

 


Jona Biemans

Als eerste  kunstenaar mochten we Jona Biemans verwelkomen, een jonge beeldend kunstenaar die zich heeft toegelegd op performance art. Jona heeft zich laten inspireren door de Bunder en zijn verhalen en zal het resultaat hiervan was te zien op 1 en 2 oktober 2022.

 

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van onze residencies?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van een Bunder Kunst, dan mis je nooit meer iets.