Klei is mijn passie. De zee en het land mijn inspiratie.

Ik zoek vooral de grenzen op, zowel van het materiaal als in de thema’s waar ik mee werk . Ik werk graag met hele grove klei voor buitenwerk. De invloed van het weer op de huid van de klei doet het werk gedurende de seizoenen veranderen. Maar ook het spel van het vuur en de rook bij het rakustoken is een passie waar ik geen genoeg van krijg. Zeeland in de breedste zin van het woord.

De bijna verdwenen Zeeuwse drachten krijgen bij mij nog een laatste kans. Door het raku-proces waarbij het zwart en wit heel mooi is, en de kleurtjes van de doek en beuk mooi uitkomen. Ook zijn er vrouwen in blauw-wit glazuur, mijn zogenaamd “Zeeuws/ Blauw”, waardoor de stofuitdrukking nog meer benadrukt wordt. Het zijn vrouwen in de wind die in zeeland altijd waait. De Zeeuwse boerenknop heb ik 6 jaar geleden weer uit het stof gehaald, en is nu wereldwijd beroemd in Zeeland en daar buiten.

Ik heb nog een passie…. Frankrijk ! Speciaal voor de bunder en installatie over het land waar ik van hou; Ma douce France.