Gekiste kunst op een Bunder Boxen in ‘s-Heer Arendskerke, september 2013

Tien Zeeuwse kunstenaars lieten zich kisten tijdens de septembertentoonstelling van een Bunder Kunst in ’s-Heer Arendskerke. Figuurlijk, hun bijdrage aan de expositie van 7 tot en met 29 september 2013 in de landschapstuin van Allemekinders-Beveland Groenprojecten moest passen in of in elk geval geënt zijn op de houten palletkisten waarin het hoveniersbedrijf zijn planten krijgt aangevoerd: 120x100x80 cm. Die fungeren als een driedimensionale lijst. Begrenzing als uitdaging. De kisten hebben de naam aan de tentoonstelling gegeven: een Bunder Boxen.

De deelnemers aan een Bunder Boxen waren nog in een ander opzicht beperkt. Het werk dat ze gingen presenteren, moest ook passen binnen het thema Macht & Pracht van de Open Monumentendag die ook in één van de expositie weekenden viel. Een Bunder Kunst zoekt daar vaker aansluiting bij.

De kunstenaars Matthisse Arendsen uit Goes (schilderijen), Wim Bakker uit Wilhelminadorp (ruimtelijk werk), Carina Dumais uit Vlissingen (beeldende kunst en design met computertechnieken), Leon van der Flier uit Yerseke (fotografie), Pieter Jonker uit Oosterhout (conceptueel werk), Ton Lamper uit ’s-Heer Arendskerke (schilderijen, grafiek en ruimtelijk werk), Bonnie Paanakker uit Goes (houtsculpturen en ruimtelijk werk), Anita Paauwe uit Ellewoutsdijk (kleurstyliste), Martin Pikkaart uit Wilhelminadorp (visual artist) en Christian Pouwer uit Vlissingen (visual artist) hebben de uitdaging aangenomen en zijn met een Box en het Monumentendagthema aan de slag gegaan.

Kunstenaars

Op de hoogte blijven van onze exposities?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van een Bunder Kunst, dan mis je nooit meer iets.