In 2009 ben ik begonnen als vloerenlegger. Nadat ik de basis van het vak onder de knie had, mocht ik de specialistische kant van het vloerenleggen ontdekken.
Zo leerde ik hoe kunststof- en terrazzovloeren worden gemaakt en ontdekte ik ook het maken van aanrechtbladen van terrazzo.

Het leggen van terrazzovloeren is een fantastische vorm van traditioneel vakmanschap. Dat spreekt mij zo aan ik mij er met veel liefde op heb toegelegd en daardoor mij zelf heb overtroffen qua werk- en ervaringsniveau.

In 2012 heb ik mijzelf ingeschreven op de Stedelijke Academie voor Beeldende kunsten in Wilrijk met als doel om ook het ambacht van mozaïek te leren.
Daar leerde ik Gino Tondat, mozaïekkunstenaar, kennen. Hij doceert dit vak sinds 2002 aan de genoemde academie te Wilrijk op een zodanig manier dat ik meer en meer wil groeien. Hij inspireert en motiveert mij enorm. Deze inspiratie en motivatie heeft mij dan ook in 2014 naar de wereldberoemde mozaïekschool in Spilembergo te Italië gedreven.

Het mag duidelijk zijn dat ik een weg van vernieuwing volg, met respect voor de oude ambacht en technieken. Een mooi hoogtepunt op die weg was de expositie in Museum Boijmans Van Beuningen ‘Hand made’ in 2013. Daar stonden een paar werken van mijn hand die veel positieve reacties ontlokten bij het publiek.

Zodoende ben ik nog meer gemotiveerd en nog enthousiaster geworden om de kunstzinnige kant van deze ambachten verder uit te diepen.
Elk werkstuk is zowel praktisch bruikbaar als mooi om te zien. Echt ambachtelijk handwerk is in de uitvoering zoals ik die voor ogen heb is elke keer opnieuw een klein wonder. Dat zou zomaar ‘kunst’ genoemd kunnen worden.