Verbeeldende kunst op de Bunder
in ’s-Heer Arendskerke.

Met een onderbreking van een jaar vervolgen wij deze nazomer op de Bunder ons Follies project. Gestart in 2019 wilden we met dit project een koppeling en ontmoeting realiseren tussen beeldende kunst en architectuur/bouwkunst, met linken naar meer theatrale en muzikale disciplines. Dit jaar de afsluiting van het project die we heel simpel ‘een Bunder Follies +’ (plus) hebben genoemd.

Dit alles tijdens de nazomertentoonstelling van een Bunder Kunst in ’s-Heer Arendskerke van 28 augustus tot en met 19 september. De tuin is vrij toegankelijk telkens van vrijdag tot en met zondag.

‘Follies’, schijnbaar nutteloze en bizarre bouwwerken, onconventioneel en nauwelijks geschikt als onderkomen. Een plek die mogelijk beschutting biedt, maar tegelijk nieuwsgierigheid en vragen oproept. Een plek ook waar dromen de kans krijgen om te groeien’.

Tijdens de expositie wordt, naast de vaste collectie, het werk van de volgende kunstenaars gepresenteerd:

Loek Grootjans, Rosalinde van Ingen Schenau, André Joosse, Gerard Konings, Paco & Rob Maaskant, Frank van der Meijden, Leo de Nijs, Ellen van Putten, Levien de Putter, Hein Verwer en Kees Wijker.

In verband met alle geldende regels dit jaar geen traditionele  ‘ TENT-(t)oonstelling’  binnen in de Joert, maar een expositie buiten van  ruim 25 droombouwwerken op schaal in onze landschapstuin waaraan 25 professionele- en amateur kunstenaars aan meewerken.

In de Joert presenteren we een tentoonstelling van het werk van Mathisse Arendsen die op 29 augustus ook de Culturele Prijs van Gemeente Goes krijgt uitgereikt.

In alle vier weekenden van de expositie zijn bijzondere activiteiten gepland:

29 augustus 14.00u opening van de expositie en uitreiking Culturele Prijs van Gemeente Goes aan Mathisse Arendsen met aansluitend een optreden van de Baldrick Brothers
5 september 14.00u Rommelhond
12 september 15.00u Gijs Meuwsen (Peer)
19 september 14.00u De Loepers

Voor al deze concerten is een vrijwillige bijdrage van toepassing.

De tentoonstelling is geopend van zaterdag 28 augustus t/m zondag 19 september
De opening van de expositie vindt plaats op zondag 29 augustus om 14.00u

 

Sponsoren

Een Bunder Follies + wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sponsoren een Bunder Follies +

Kunstenaars

Op de hoogte blijven van onze exposities?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van een Bunder Kunst, dan mis je nooit meer iets.