Andre Joosse is een urban explorer in hart en nieren. De Goesenaar fotografeert en documenteert verlaten gebouwen en andere niet openbaar toegankelijke locaties. De mogelijkheid om achter gesloten deuren een kijkje te nemen is een werkelijk unieke ervaring, zowel ontspannend als avontuurlijk tegelijk. Hij combineert daarin zijn passie voor architectuur en fotografie.

Joosse is autodidact fotograaf en werkt daarnaast bij de Goese brandweer. In 2004 bezocht hij zijn eerste leegstaande fabriek, scheepswerf De Schelde in Vlissingen. Sindsdien bezoekt hij locaties in alle uithoeken van Europa. Zo bezocht hij onder andere de vervreemdingszone rond Tsjernobyl en reisde hij naar Spitsbergen om een verlaten Russische nederzetting vast te leggen.

Op zijn website urbex.nl vind je indrukwekkende foto’s terug van oude textielfabrieken, ziekenhuizen, koolmijnen en residenties: stuk voor stuk vergeten plaatsen, getekend door verlatenheid en verval. Het leven dat er eens was, lijkt van de ene op de andere dag verdwenen. Vaak is het net alsof iedereen overhaast vertrokken is. Op vele foto’s is de tijd stil blijven staan, alleen de natuur is zijn gang kunnen gaan.Website: urbex.nl
Email: andre@urbex.nl