https://www.facebook.com/pages/Een-Bunder-Kunst/141694826008842?ref=ts&fref=ts
 

Programma 2019

Voor het komende seizoen kunnen we alvast een aardig programma presenteren. Naast de concerten kunnen we al uit zien naar een paar mooie activiteiten die door ‘derden’ worden georganiseerd op de Bunder. Zoals we podium bieden aan kunstenaars, willen we nadrukkelijk ook andere culturele organisaties de ruimte geven.

10 feb  concert; Cam Penner agenda
10 mrt  muzikale vertelling over Victor Jara agenda
7   apr  concert; Barrelhouse semi akoestisch = UITVERKOCHT agenda
 
25 en 26 mei; Expositie Dijken van Wijven

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 houdt Dijken van Wijven een bijzondere expositie bij een Bunder Kunst, Panhoeveweg in ’s Heer Arendskerke. In deze landschappelijke tuin laten kunstenaars, in dit geval allemaal vrouwen, hun werk zien in de open lucht. (Dijken van Wijven is een manifestatie die elke 2 jaar ergens op een mooie plek in Zeeland plaats vindt. Laatste keer bij natuurmonumenten aan de Zwaakse Weel. www.dijkenvanwijven.nl).                                                                                     

Nu een bijzondere editie in het klein.

Op zaterdag 25 mei expositie open vanaf 12.00 – 22.00u 

Om 13.00 uur officiële opening door Wethouder Cultuur van de Gemeente Goes, mevrouw Meeuwisse.  Aansluitend een optreden van de dansers van Dansschool Petrella Lyon uit Axel; in de loop van de middag treedt de dansgroep nog een keer op. Publiek heeft de gelegenheid wat te drinken, een hapje of broodje te eten.                                                   

’s Avonds om 19.00 speelt beeldend verteller Willem Ploum het verhaal van ‘Poezemuis’; en na een pauze volgt nog het verhaal ‘Dorpsgeheim’.

Op zondag 26 mei expositie open vanaf 13.00 – 16.00 uur                                                                                          

Gedurende de middag speelt muziekgroep West Zuid West folkmuziek uit West Europa.

De toegang is gratis.

 
30  jun Taalfestival
Stichting Een Nieuwe Wind organiseert ook dit jaar weer een taalmiddag.  Voor de derde keer zijn we gastheer voor deze super gezellige middag met voordrachten, vertellingen, muziek, enz. Het thema is: Vloeiend als zomerregen (Leo Vroman)Natuurlijk rekenen we niet op regen maar taal, muziek, dans en beeldende kunst zullen naadloos in elkaar overgaan. We hebben bekende dichters maar ook weer verrassingen die voor het eerst aan ons project meedoen.
 
6 juli Outdoor cinema
Het kijkt zoveel leuker in de nacht! Outdoor cinema op locatie.
Première 'FILM DU JARDIN' waar na het vallen van de nacht in drie poëtische kunstfilms DOMINO (43min.) TROPHY (20min.) en MARCH OF THE BEES (6.30 min.) de verhouding mens, natuur vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht
Een project van filmmakers Ingrid van de Linde en Renée Schouwenberg.
Speciaal voor deze première: Klanksculpturen live verzorgd door Gerard Marinus en Barre Verkerke geïnspireerd op de beelden van de film Trophy. Origineel dus! meer info en tickets
Ingrid van de Linde | Renée Schouwenberg
 
24 aug t/m 15 sept een Bunder Follies
Onze eigen jaarlijkse expositie heeft het thema ‘follies’ gekregen.
Wat zijn follies?  Een schijnbaar nutteloos en bizar bouwwerk, onconventioneel of ongeschikt voor   
huisvesting met nauwelijks een ander doel als dienen ter decoratie. Een bizar bouwwerk, een
onderkomen, een plek die mogelijk beschutting biedt maar tegelijkertijd nieuwsgierigheid oproept. 
Een plek ook waar dromen de kans krijgen om te groeien. 
Deze uitdaging geven we mee aan kunstenaars, leerlingen van de middelbare scholen, studenten en deelnemers aan de publiekstentoonstelling in de Tent.
  

een Bunder Kunst

Een Bunder grond. Wat brengt dat op? Een veel gestelde vraag...

Op deze lap een rijke biotoop aan onontgonnen zaken die in een sfeer van zakelijk vernuft en artistieke kiemkracht hun ontwikkeling gaan vinden binnen het veld van kunst en cultuur in Zeeland.

Stichting 'De Bunder' biedt kunstenaars podium op een 10.000 m²(= 1ha = 1 bunder) groot terrein tussen de Oude Rijksweg en de Panhoeveweg in ’s-Heer Arendskerke. Zij krijgen daar letterlijk en figuurlijk alle artistieke ruimte in een landschappelijke tuin. Tussen bomen, verscholen paadjes en weelderige kruiden staan diverse karakterbeelden opgesteld. De expositie 'een Bunder Kunst' is het resultaat van diverse eerdere manifestaties die vanaf 2002 hebben plaatsgevonden.

Bunder Business

Inspirerend, sfeervol, duurzaam en passie, dat zijn de kernwoorden van het unieke terrein 'de Bunder'. Een prachtige locatie om klanten en relaties te ontmoeten. De permanente kunstexposities geven een extra dimensie aan de wijze waarop teams werken aan het bereiken van doelstellingen. Maar ook het presenteren van duurzame producten sluit feilloos aan bij de Bunder.

De ideeën zijn eindeloos om in deze omgeving te werken aan de ontwikkeling van organisaties en haar mensen. En dat alles exclusief en 100% afgestemd op de wensen van onze klanten.

Lees meer >>

Uit en thuis op de Bunder, meibericht
 
Deelnemen aan TENT-(t)oonstelling? Schrijf in
 
Nieuwsbrief maart
 
Nieuwsbrief februari
 

Nieuwsbrief