Tijd: 15:00

Tuin open: 14:15

Prijs: €16,-

Dit concert is een samenwerking met Muziekpodium Zeeland

Mehmet Polat Quartet

Ud-speler en componist Mehmet Polat haalt drie virtuozen uit de jazz en wereldmuziek aan boord om zijn nieuwe kwartet te vormen. Het kwartet vermengt jazz met rijke muzikale tradities uit Polat’s vele eerdere cross-over projecten.

De cross-over geïnspireerde composities ontstaan door contemplatie, experimenten, emoties, avontuur en virtuositeit. Polat schijft zijn creaties met een zekere vrijheid. Hij wijkt regelmatig af van eenvoudige maatsoorten (in 2 en in 3) en gebruikt ‘oneven maatsoorten’ zoals de 5/4, 7/4 en 9/8 die in niet-westerse muziek vaak worden gebruikt. De drums en contrabas verzorgen het ritmisch fundament voor de melodische ud- en pianolijnen.

De Ud is een peervormig houten snaarinstrument. Deze Arabische en Midden-Oosterse luit met een relatief korte hals zonder fretten is de directe voorloper van de Europese luit.

Elke musicus van het kwartet brengt een individuele muzikale gevoeligheid, creativiteit en frisheid in bij het interpreteren en uitvoeren van de werken. Hierdoor geven zij de muziek meer diepte.

Het debuutalbum van het Mehmet Polat Quartet: Embodied Poetry werd in juni 2023 uitgebracht in het Bimhuis, Amsterdam. Het Kwartet dat bestaat uit: Mehmet Polat/ud en compositie, Mike Roelofs/piano, Martin Hafizi/drums en Daniel van Huffelen/contrabas is nu te horen in Zeeland.  Dit optreden wordt een bijzondere ervaring.