SLOPERS

Gebruikte materialen: Sloophout, loodslabben, gaas, rubber, schroot

Ik heb mijn project, dat bestaat uit 3 beelden  “SLOPERS” genoemd. De naam slopers heeft meerdere betekenissen, de beelden zijn ontstaan uit sloopafval. Zij zijn nu geëvolueerd tot levensgrote mensfiguren. De mens als de grootste Sloper, die zelf de omgeving en de natuur kan verstoren en vernietigen.

De oorsprong van de beelden ligt in het sloopmateriaal van Allemekinders, die heeft afval, dat vrijgekomen is bij de herinrichting en aanleg van tuinen, verzameld en bewaard. Dit materiaal is door mij hergebruikt. Uit dit materiaal zijn de expressieve mensachtige beelden ontstaan. Het gerecyclede materiaal is tot een nieuw geheel geworden. Niet alleen de beelden tonen hierdoor hun eigenheid, maar ook het sloopafval is aan een nieuw leven begonnen, het woord afval is hier niet meer van toepassing.

Het zijn herkenbare, als het ware bewegende menselijke beelden, die zich uit de aarde en de storthoop losmaken, naar boven komen en toch met de natuur verbonden blijven. Zij komen hierdoor tot leven maar, laten ook de vergankelijkheid zien. Deze humanoïde wezens zijn voor een deel nog één met de aarde waar zij uitgekomen zijn, maar waar alles weer naar terugkeert.