Ik vind het fijn als dingen ontsporen, dat je niet alles onder controle hebt. Als je met bestaande /  gebruikte materialen werkt, heb je te maken met de uitdaging van uitvoerbaarheid: vanwege gewicht, constructie, eigenschappen van het materiaal etc. Die beperkingen vind ik prima.

De gebruikte landbouwwerktuigen van mijn vader zijn het uitgangspunt van mijn werk. De onbedoelde schoonheid die al in die constructies zit, het werk dat er mee gedaan is en wat de tijd er mee heeft gedaan vind ik interessant. Vorm, structuur, roest, verval.

De plaats bepaalt wat ik maak: Ik zocht, speciaal voor deze plek naar een symmetrische vorm. Rauw maar qua vorm wel slank en subtiel, vanwege de landbouwachtergrond die ‘De Bunder’ heeft. De ‘Bar’ is er een uit mijn serie ‘Tafels om niet aan te eten & banken om niet op te zitten’.

Alles wat ik maak, is verbonden met muziek: in dit geval ‘dEUS – Disapointed in the sun’, van het album ‘In A Bar, Under The Sea’.

In het dagelijks leven maak ik (ook) praktische meubels van hout en staal. Ik ben geïnspireerd door ‘brutalisme’ en houd er van om allerlei technieken te combineren: fotografie, houtbewerking, het verouderen en verduurzamen van materialen, maar ook lasersnijden en letterpress.