Schilderen is voor mij ‘in de verf ‘ zijn. In dat moment de vorm laten ontstaan. Ook als ik niet schilder, schilder ik als het ware in mijn hoofd en ben ik voortdurend bezig met de vertaling van indrukken naar verf die zich vormt in textuur en materie.
Via de verbeelding zoek ik in verf naar de uiteindelijke verrassing. Er ontstaan abstracte kleurvelden waarin de verf zich verdicht. Steeds weer open voor wat er intuïtief ontstaat.  Alles uit de wereld om me heen kan van invloed zijn op wat ik maak. Soms is de natuur eerste aanzet, het steeds wisselende licht.

Soms vertrek ik vanuit een palet met weinig kleur, ook werk ik afwisselend en dan weer gelijktijdig op heel klein en groot formaat ( 16 x 16 en ook 150 x 200 cm). Hierdoor is er zowel eenheid als tegenstelling. Tot er uiteindelijk een laag, of zoals ik het graag noem, een  ‘huid ‘ overblijft, waar ik graag naar kijk en die het innerlijk van de toeschouwer mogelijk emotioneel kan raken.

(Ik werk met olieverf en acrylverf plus diverse andere materialen zoals bister, krijt, kortom alles waar het moment om vraagt.)Website: willemploum.nl