Vincent van Limbergen

 

Zijn werk kenmerkt zich door een persoonlijke stijl waarmee vanuit een brede interesse door fantasie een nieuwe werkelijkheid wordt geschapen. Zijn kunst probeert iets meer teweeg te brengen dan het laten zien van louter mooie plaatjes.

Vincent D. van Limbergen (1976)

- CISA Antwerpen ; etaleur en decorbouwer
- Academie voor Schone Kunsten te Sint Niklaas
- Lessen en workshops bij Elsa Westland en Peter Shuijren
- Kunstproject Nietgevestigde hedendaagse kunst (Prins van Oranje te Goes)
- Tentoonstelling Galerie Elf (Goes)
- Tentoonstelling Explosief (Vlissingen)
- Tentoonstelling Lunchcafé (Goes)
- Tentoonstelling Goese Lyceum (Goes)

Mens, machine, mysterie, magie.

Vincents objecten zijn ruimtelijk en geven een ander zicht op de werkelijkheid van alledag. Dood materiaal wordt tot leven gebracht in een nieuwe bizarre vergankelijke werkelijkheid zoals figuren van kinderen bizar vervormd in contrast met de zoete en beschermde leefwereld van het heden.

Met magische vormen beschilderde schedels en dierenskeletten, omgevormd met een mysterieuze uitstraling, maar ook zwart/witte en gekleurde wandobjecten geven een surrealistische impressie van landschappen met grillige lijnen en patronen in een spel van licht en donker.

Geliefde materialen

Van hout worden zowel beeldhouwwerken als objecten, gemaakt uit afval- en wrakhout, vervaardigd met een magische uitstraling. Metaal is ook een geliefd materiaal en wordt gebruikt als afwerking of om bewegende draadobjecten, waar licht voor wisselende effecten zorgt, te maken. Bovenstaande materialen en beschreven objecten zijn slechts een greep uit vele projecten.

www.vincentvanlimbergen.nl

Programma expositie 'een Bunder Follies' 24 aug. t/m 15 sept. 2019
 
Uit en thuis op de Bunder, meibericht
 
Deelnemen aan TENT-(t)oonstelling? Schrijf in
 
Nieuwsbrief maart