Teleruptor

Musiceren en tevens gebruik maken van elektronica, is geen alledaagse combinatie. Maar dit gebeurt wel tijdens het programma Teleruptor: een elektrisch geladen en onder hoogspanning vormgegeven beeldend live concert, voor alle zintuigen!
Met een teleruptor of impulsschakelaar zet je op afstand elektriciteit aan of uit. Tijdens dit multidisciplinaire concert schakelen vier musici en een veejay elkaars muzikale teleruptor aan en uit door schijnbaar telepathisch te reageren op impulsen, thema’s en improvisaties.
David Kweksilber/rieten, Frans Vermeerssen/rieten, Arjen Gorter/contrabas, Rob Verdurmen/drums en Martijn Grootendorst (VJ) telerupturen niet alleen van hier, naar daar met hun gebruikelijke instrumentarium, maar nemen ook tal van elektronische, vernuftige hulptroepen mee, zoals de Zoom V6 en de Hyperdrum.
Naast composities en improvisaties van de Teleruptors zelf, staan op het zeer gevarieerde programma tot de verbeelding sprekende bewerkingen van filmmuziek van onder andere Jerry Goldsmith, Michael Nyman en Nick Murray en klinkt er muziek van John Cale, Willem Breuker, Archie Shepp en een Chinese traditional.

VJ Martijn Grootendorst is een artiest die bewegende beeldende kunst creëert (meestal video) tijdens concerten, opera en toneel. Deze keer in samenwerking met musici.

David Kweksilber is als klarinettist en saxofonist thuis in zowel gecomponeerde als geïmproviseerde muziek. Hij won zowel voor zijn klassieke spel als voor zijn spel in geïmproviseerde muziek een aantal prijzen. Laat deze muziek binnenkomen en geniet…..