Tijd: 15:00

Tuin open: 14:30

Prijs: €Gratis

Deze zondagmiddag presenteren 2 kunstenaars – Roger van der Veken en Pien Vroonland- het eindresultaat van hun residentieproject op de Bunder.
Roger van der Veken is geluidskunstenaar en ontwerper en gespecialiseerd in het maken en bewerken van field recordings. Tijdens zijn verblijf op de Bunder (aug ’23) heeft hij gewerkt aan een soundscape waarin allerlei geluiden van de Bunder zijn te horen. Deze soundscape is doorlopend te beluisteren in de geluidsdouche die hangt in de tent op het museumplein.
In het tweede deel van de middag is deze soundscape onderdeel van een geïmproviseerd muziekoptreden op het tuinpodium met Roger van der Veken, Jaap Verseput, Denz de Kroon, Connie Alblas en Rob Maaskant.
Pien Vroonland  zegt over zichzelf: Ik heb een nieuwsgierige en onderzoekende houding, ik probeer projecten voor mijzelf als een soort ontdekkingsreis te laten voelen. In de Joert laat zij haar ontdekkingen zien uit haar residentieperiode van april/mei  ’23.  Ze is haar reis begonnen met als titel ‘Verbinding / verbintenis’ en zal dit op haar eigen manier presenteren.

Er is nog meer te zien op deze lazy sunny afternoon…..
In de Joert exposeert Jona Biemans (residentie sept ’22) beelden en visualisaties van haar performance ‘Tikkende man zoekt vruchtbare grond’
Leyla de Muynck voert nog eenmaal haar dans op in het hoogstamgebied . Haar project COCOON heeft ze al eerder gepresenteerd in juni. Wie dit heeft gemist moet deze kans echt niet laten lopen. Er zijn ook nog 2 objecten te zien die Leyla heeft gemaakt tijdens haar residentieperiode.
Van de presentatie en het concert van BOI AKIH (juni/juli ’23) zijn geluidsfragmenten opgenomen in de soundscape van Roger van der Veken. Kom ze ervaren onder de geluidsdouche op het museumplein!