Tijd: 15:00

Tuin open: 14:30

Prijs: €16,-

Dit concert is een samenwerking met Muziekpodium Zeeland

BOI AKIH – From and to Infinity

From and to Infinity is een compositie van Niels Brouwer. Hij schreef deze compositie oorspronkelijk in 2019 voor het 70-koppige bamboefluit orkest Molucca Bamboowind Orchestra uit Ambon Stad. Voor het nieuwe gelijknamige album van Boi Akih dat in juni 2023 uitkomt, maakte hij arrangementen voor een unieke bezetting met orgels, blokfluiten, kora, percussie, gender (gamelan-instrument), gitaar en stem.

In deze nieuwe arrangementen spelen zangeres Monica Akihary en gitarist-componist Niels Brouwer, die samen BOI AKIH vormen, samen met de Hongaarse blokfluitist Dodó Kis, koraspeler Sekou Dioubate uit Guinee en pianist Nora Mulder.
De stukken die oorspronkelijk voor het bamboe-orkest – van piccolo- tot contrabas-bamboefluit – zijn gecomponeerd, worden nu uitgevoerd op orgel door Nora Mulder. Het album is opgenomen in het Orgelpark Amsterdam, met de unieke orgels daar. Speciaal voor de live-uitvoeringen speelt Nora Mulder op een kistorgel met 200 pijpen en 19 extra baspijpen in een los element.

Special guest bij deze uitvoering is gamelanspeler en percussionist I Made Subandi uit Gianyar (Bali). Boi Akih werkte het afgelopen jaar met hem samen in een uitvoering van From and to Infinity op Ambon en eerder in het project Controlling The Swing voor het Holland Festival in 2017.

I Made Subandi by Sascha Osaka

From and to Infinity bestaat uit vier delen; The Sea, Dryland, The City en Joy.

Monica Akihary – stem, baskalimba, elektronica
Niels Brouwer – gitaren
Sekou Dioubate – 35-snarige kora, slitdrum
Dodó Kis – sopraan-, alt- en tenorblokfluit en paetzold-basblokfluit
Nora Mulder – kistorgel
Special guest: I Made Subandi – gendèr (gamelan- instrument), percussie