Teleruptor Trio

Elke filmvoorstelling begint met de intro van de filmmaatschappij. Gebleken is dat dit onderdeel nauwelijks gezien wordt bij een avondje bioscoop.

Leo de leeuw van M-G-M mag nog zo hard brullen, het publiek registreert het nauwelijks, ze komen hier niet voor, maar voor de film.

Dat ligt vandaag dus helemaal anders. Het Teleruptor Trio: David Kweksilber (klarinet/saxofoon), Rob Verdurmen (slagwerk) en VJ Martijn Grootendorst, vult dit optreden met improvisaties in beeld en geluid op de filmlogo’s en de bijbehorende tunes van filmmaatschappijen als Warner Brothers, Miramax en Dreamworks. De drie muzikanten die bij het Willem Breuker Kollektief, het Asko/Schönberg ensemble en filmmuziekcollectief I Compani speelden, brengen de contouren van een sprookjeskasteel van Walt Disney, de dame met een lichtende toorts in haar rechterhand van Columbia Pictures, de in het universum ronddraaiende aardbol van Universal, de boven de wolken uitstekende besneeuwde bergtoppen van Paramount en de lichtbundels die de hemel aftasten van 20th Century Fox, tot leven.

Spannende muzikaal vertaalde filmaankondigingen.