Flamenco gelegenheidskwartet

Juan, Miki, Vicente en Jur kennen elkaar uit de Nederlandse flamencoscene.

  Juan Peñas, Spanje 1972, als kind verhuist naar Nederland. Op zeer jonge leeftijd begint hij flamenco te zingen en volgt daarin de voetstappen van zijn opa. Zijn passie voor flamenco werd verder aangewakkerd tijdens familiebezoeken in Andalucia, het hart van de flamenco. Hij heeft een uitstekende reputatie met optredens in Nederlandse en Duitse theaters.

  Miki María Vos, Leiden 1992, begon op vierjarige leeftijd met klassiek ballet. Daarnaast deed ze al snel jazzballet, hiphop, streetdance, musical en moderne dans. In 2007 begon ze vanwege haar half-Spaanse achtergrond ook met flamencodans. Al snel vond ze daarin zoveel uitdaging en plezier dat ze besloot zich qua dans volledig op flamenco te richten.

  Vicente José Santiago, geboren in een Spaanse zigeunerfamilie was hij van kinds af aan  omringd door de flamenco-sfeer. Tijdens zijn jeugd leerde hij de ritmes en de codes van flamenco tijdens reünies en feesten zoals vaak gevierd in een zigeunerfamilie. Vicente vulde deze kennis aan met zijn studies op school en in het conservatorium.

  Jur Vermijs (Maastricht, 1990) had al op jonge leeftijd voor het eerst een gitaar in handen. Als puber belandde hij in verscheidene blues en rock&roll bandjes uit Amsterdam, waarin hij elektrisch gitaar speelde. Rond zijn 17e kwam hij in aanraking met flamenco en is sindsdien niet meer gestopt dit te spelen. Ondertussen heeft hij het conservatorium afgerond als leerling van meestergitarist Paco Peña en heeft ook een jaar in Spanje gestudeerd.


Video’s

Jur Vermijs https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=Klh0yYL8GfI

Miki María Vos https://www.youtube.com/watch?v=wDnubco-ybo

Vicente José Santiago https://www.youtube.com/watch?v=HBr0gNCKIk8

Juan Peñas  https://www.youtube.com/watch?v=wrWAjqyeiPo