fotoboek Winterlicht

 

Winterlicht, een opsteker in donkere dagen

Een eigenwijs outdoor initiatief midden in de wintermaanden.

28 december 2013 t/m 12 januari 2014

De beeldentuin van Allemekinders-Beveland groenprojecten aan de Panhoeveweg in 's-Heer Arendskerke werd in die weken op fantastische wijze aangelicht waardoor aan de aanwezige kunstwerken en de diverse tuinelementen een extra artistieke dimensie is toegevoegd. Deelnemende disciplines; Geluid, digitale lichttechniek, film en projecties.

Expositie Winterlicht is mede tot stand gekomen door een goede samenwerking en inzet van vrijwilligers van Stichting FunFest.

Art, Sound & Light

Op 28 december en 11 januari werd een Art, Sound & Light performance ( zie filmpje) opgevoerd met o.a. live muziek. Door de fantastische lichteffecten, projecties en houtgestookte vuren ontstond er ondanks het jaargetij een warme intieme sfeer die iedere bezoeker nog lang zou heugen.

Rob Hebing en Nick Koning zorgden voor de digitale lichttechnieken, van Christian Pouwer en Johan Dingemans waren de digitale projecties, Gerard Verkerke heeft samen met Barre Verkerke en Jacco Havenaar het geluidsbeeld gemaakt en Rob Maaskant tekende voor de regie en de organische vuurbeelden. Leon van der Flier verzorgde een fotowandeling in het donker!

De manifestatie Winterlicht stond in de winter van 2012-2013 al op het programma. Toen was het natte najaar er de oorzaak van dat de Art, Sound & Light performance moest worden afgelast. Er waren nu maatregelen getroffen om te voorkomen dat ongunstig weer opnieuw spelbreker is. ,,Of het nu regent of vriest, sneeuwt of stormt, het zorgt allemaal voor een andere beleving.’’

De Tent in het hart van de expositie bood een fijne ontmoetingsplaats waar rond de houtkachel voor- en nagepraat kon worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Concertagenda najaar 2019
 
Programma expositie 'een Bunder Follies' 24 aug. t/m 15 sept. 2019
 
Uit en thuis op de Bunder, meibericht
 
Deelnemen aan TENT-(t)oonstelling? Schrijf in