Concertagenda

 

Zondag 13 september

Officiële opening met onthulling van de werken van Gerdi Zwaan & Sandra Vermeulen en Ton Lamper.

Bij Ton Lamper zal vocaal ensemble Cantare het geheel muzikaal begeleiden.

Wat is Cantare?

Vocaal Ensemble Cantare is een Zeeuws koor en bestaat momenteel uit 30 leden. Het koor bestaat uit enthousiaste Zeeuwse zangers en zangeressen die gemotiveerd meewerken aan de kwalitatieve groei van het koor.

Wat zingt Cantare?

Naast bekende koorwerken wil het ensemble ook minder bekende muziek brengen. Het Vocaal Ensemble Cantare zingt a capella en met begeleiding. 

Het Vocaal Ensemble Cantare wil werken aan concerten voor de geoefende luisteraar, maar wil ook concerten geven die nieuw publiek trekken om zo het enthousiasme van het ensemble voor koormuziek over te brengen. 

http://www.cantaregoes.nl


Zaterdag 19 september

‘Karel en de boswachters’

Romantische levensliederen onder het motto: ‘Gedeelde smart is volle smart’.

Karel en de Boswachters kwamen in 2013 uit het woud tijdens de Middelburgs Poeziedag. Na dit weergaloos succes besloten zij de wereld verder te veroveren onder het motto: ‘Gedeelde smart is volle smart!’. Op de Bunder hopen zij volledig uit hun zomerreces te zijn ontwaakt om er goed geluimd en mooi gestemd op los te bunderen ter ere van het ware sentiment. Zakdoeken aanbevolen, meezingen gewenst!


Zaterdag 19 september aanvang 17.30 uur

'Het Diner der Verbeelding' 

BOEREN KAAS

 GEITEN KAAS

   PINDA KAAS

'Een maaltijd tussen levenslied, dijenkletser en tranendal' 

Drank is niet de enige remedie om de dagelijkse zwaarte van het bestaan te pareren. Een goede maaltijd is dat eveneens….

Een gezamenlijke maaltijd waar de maag gevuld en het hart gelucht kan worden. Laat u verrassen door Boerenwijsheid, Zwitserse traditie en Indonesische pittigheid. Een avond waar smaak en cliché, wijsheid en dooddoener, realiteit en fictie samen komen, kortom een smakelijke avond.

Praktisch; Aanvang 17.30u, Waar? op de Bunder Panhoeveweg 's-Heer Arendskerke, Kosten 35 euro excl. drankjes voor 3 gangen. Maximaal aantal inschrijvers 34, op volgorde van binnenkomst.

Inschrijven via secretariaat@eenbunderkunst.nl 

powered by Hein Verwer


Zondag 20 september

Han Koster, performance 'Het Wankele Tentje'

uitleg:
Grammetje uitleg over ons vertrouwen in houtblok, baksteen, asfaltweg, lekvrij dak, kampeertent, solide verzekering. Drijfzand allicht; paniek dichtbij, voorzeker altijd.


Zondag 20 september

Julio Melio en Sifra Tempelman

Een middagje fingerstyle gitaarmuziek. Twee gitaristen Sifra Tempelman en Julio Melio die apart en samen een relaxte middag muziek gaan maken. Fingerstyle is een stijl waarbij je op één gitaar de bas, de melodie en de akkoorden tegelijkertijd speelt. In feite is zang dus niet nodig. Ze spelen muziek van Tommy Emmanuel, maar zeker ook eigen geschreven werk.

Julio Melio heeft in juni zijn debuut-cd uitgebracht, 'Almost on the road', waarop ook Sifra Tempelman te horen is.

Kom ook en laat u een middag meeslepen door deze gitaarklanken!

http://www.juliomelio.co


Zaterdag 26 september en zondag 27 september

Stille Schreeuw

butoh performance

Tao, Butoh, Mindfullness zijn gebaseerd op het innerlijke lichaam. De diepere lagen in het onbewuste, vrij maken als theatrale vorm. Het bewustzijn dat wij allen één zijn, al het leven op de aarde vormt met elkaar één organisme een zich voortdurend hernieuwend leven. Al die entiteiten staan met elkaar in verbinding, resoneren met elkaar. 

Centrale plaats van de performances is het gebied rond en in het monnikshuisje. Daar vindt een aantal malen per dag een ritueel plaats. *) Een meditatief en vervreemdend ritueel van het ongerijmde innerlijk, de ontmoeting met het 'religieuze' verwarring en angst. Rauwe stemmen,   verlokkingen, verwrongen lichamen, nutteloze lach. Uitmondend in een tocht over de Bunder, anticiperen op de kunstwerken en de kunstenaars. Vrolijke ontdekkingen, nieuwsgierigheid, vier het leven, juichend, zorgeloos balanceren boven de afgrond van het innerlijk. En weer terug naar *).

De deelnemers aan de Konpaku performance bij 'Een Bunder Verbeelding' zijn:

Natasja De Lange, butohdanseres, yoga lerares, eigenaar 'Natasja Moves'.

Margje Ottevanger, vocal coach, danseres, directeur bij 'Vertrouwde Klanken'. 

John Giskes, butoh danser, eigenaar van 'Konpaku, performances'.

www.konpaku.nl


Zaterdag 3 oktober

Toerental

Een gelegenheidsformatie

Een experimentele copulatie van staal, ritme en klank

 

De muzikanten zijn:

Wim Bakker; concept/percussie 

Jacco Havenaar;  elektrische gitaar

Dick Ronteltap: saxofoon/fluit

Ruben Spartako Bolsius: djembé/klein percussive

Barre Verkerke; toetsen en voice-over

Gerard Marinus Verkerke: Hatz 1-Cylinder dieselaggregaat


Zaterdag 3 oktober /  20.00 uur

‘Yutaka’

Eigenzinnige wereldmuziek met uitstapjes naar de geïmproviseerde tangojazz.

www.robmaaskant.nl/yutaka 

‘Silhouetten tegen het licht’  / 21.10 uur

Surrealistische film van Eef de Graaf met live muziek van Yutaka 

Film ‘Silhouetten tegen het licht’ van Eef de Graaf

Een zoektocht van een man in een abstracte, maar ook tastbare wereld vol lijnen en contouren. Een man wordt gedreven door een innerlijke behoefte: hij voelt zich geroepen door de golven van de zee. Hij gaat, maar het is niet echt duidelijk wat hij wil vinden: hij volgt zijn innerlijke drang. Hij begint uit een ogenschijnlijk niets een reis door water en over land.

Aan de hand van surrealistische beelden worden in deze film vooral de schoonheid en esthetiek van Schouwen-Duiveland en de Brouwersdam benadrukt. 

Regie en productie: Eef de Graaf, camera: Rieks Soepenberg, geluid:  Roger van der Veken.   acteurs: Corneliu Ganea, Maja Jawor e.a. Muziek: Ingeborg Cneut, Onno van Tongeren, Rob Maaskant, Maja Jawor en Roger van der Veken. Art direction: Kianoosh Gerami.

http://www.silhouetten.info


Zondag 4 oktober 

'De Overledene' 

Absurdistisch theater, het verleden, heden en fictie glijden moeiteloos door elkaar en wie is die “arme” Victor?

Het stuk wordt gespeeld door;

  • Liesbeth Perdaems
  • Inge Koenraadt

Aankleding: Adrienne Kusters

Regie: Karin Starmans


Zondag 4 oktober  

‘Yesterday’s Papers’

Akoestische covers uit de jaren ’60, ’70 en ’80.

Sam Berhitu, Bert Hoogerheijde en Robbert Jan Swiers; samen hebben ze meer dan 120 jaar ervaring in de Zeeuwse popmuziek. Ze speelden in diverse bands als  Melrose Abbey, Jerry Spring Band, De Niro, Finito! en Swiers & De Nennie. In die laatste band speelden ze alle drie. Nu hebben ze elkaar gevonden in Yesterdays Papers, waarin ze hun liefde en bewondering voor de muziek uit de periode 1965-1980 laten blijken. Met driestemmige zang, voornamelijk akoestisch (gitaren en bas) en met veel plezier gespeeld, brengen ze nummers van The Byrds, The Beatles, The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills, Nash & Young, The Kinks en anderen. Voor wie die periode heeft gekend of zelfs meegemaakt een feest voor het oor en voor wie daarvoor te jong was, ach, een mooie geschiedenisles in popmuziek.


Concertagenda najaar 2019
 
Programma expositie 'een Bunder Follies' 24 aug. t/m 15 sept. 2019
 
Uit en thuis op de Bunder, meibericht
 
Deelnemen aan TENT-(t)oonstelling? Schrijf in