een Bunder Tijd 2018

 

De najaarstentoonstelling van een Bunder Kunst heeft dit jaar als thema: "Tijd"

De najaarstentoonstelling van een Bunder Kunst heeft dit jaar als thema: ‘Tijd’ en krijgt daarmee de werktitel ‘een Bunder Tijd’.

Een thema dat associaties oproept over verleden, heden en toekomst en op de Bunder uitgewerkt zal worden in Tijdvakken, Tijdperken, Tijdsbeelden, Tijdverschijnselen, Tijdgebreken, Tijdgeesten en een allesomvattende Tijdverspilling.

De professionele kunstenaars die dit jaar de Bunder van Tijdskunst voorzien zijn: Marinus van Dijke, Tjeerd Vrielink, teja van hoften, Rob Maaskant, Marieke van der Perk, Kees Wijker, Ine van Son, Marijn Kluijfhout, Wim Bakker, Willem Ploum en Joris Oostinga.

In de Tent presenteert de Bunder dit jaar het project ‘Tijdnissen’ waar 32 professionele- en amateur kunstenaars aan meewerken. De deelnemers staan vermeld op de website eenbunderkunst.nl. Dit project is het vervolg op het succesvolle kunstboekenproject van de vorige editie. Deze kistboeken uit 2016 zijn nu weer te zien is op de parallelle tentoonstelling in het Kunstuus in Heinkenszand woensdag t/m zaterdag, van 22 augustus tot en met 15 september.

Bijzonder is de presentatie van het scholenproject ‘Kwartieren’ waaraan een grote groep scholieren uit het Goese voortgezet onderwijs een aantal maanden met passie hebben gewerkt. Docenten van het Calvijn College, Ostrea Lyceum en Het Goese Lyceum hebben hun leerlingen uitgedaagd met een pittige opdracht.

De expositie is vrij toegankelijk gedurende 4 weekenden op vrijdag, zaterdag en zondag, 25 augustus tot en met 16 september 2018.  De officiële opening vindt plaats op 26 augustus vanaf 14.00u na de uitreiking van de Culurele Prijs van de Gemeente Goes. (zie tegel Culturele Prijs hieronder)

Elk weekend is er een speciale activiteit volg hiervoor het programma (zie tegel Programma hieronder) en meldingen op facebook

Concertagenda voorjaar 2020
 
Concertagenda najaar 2019
 
Programma expositie 'een Bunder Follies' 24 aug. t/m 15 sept. 2019
 
Uit en thuis op de Bunder, meibericht