Een Bunder Keramiek 2014

 

13 september t/m 5 oktober 2014

Groot, klein, sober, kleurrijk, stoer of teer.

Een bijzondere expositie van keramiek in al haar uitersten. Een tiental Zeeuwse kunstenaars verwerken speciaal voor 'een Bunder Keramiek' Zeeuwse klei in hun werken. Ze keren daarvoor terug naar hun geboortegrond of gingen op zoek naar de zwaarste klei die er in Zeeland te vinden is.

De werken hebben altijd onder de grond gezeten, zijn opgegraven en door de handen en gedachten van de kunstenaars zichtbaar geworden. Niet alles is voorspelbaar, het afbakken in de hete oven heeft soms verrassende effecten. We kunnen het in levende lijve meemaken tijdens de opening op zaterdag 13 september wanneer er werk van de kunstenaars uit de oven zal komen.

Naast de expositie gaan we ook workshops verzorgen voor scholen. Op de laatste zondag van de expositie komt het werk van de eerste workshop (basisschool Schengehof) uit de oven. Na een droogproces van twee weken kan dat werk op die laatste zondag opgehaald worden. Eigenlijk heel spannend dus, want iets afbakken kan altijd verrassende resultaten geven.

Tijdens de 4 weekenden van de expositie zal er ieder weekend muziek ten gehore worden gebracht.

Openingstijden vrijdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00.


Hieronder vindt u informatie over de kunstenaars, de workshops en de muziek:

Concertagenda voorjaar 2020
 
Concertagenda najaar 2019
 
Programma expositie 'een Bunder Follies' 24 aug. t/m 15 sept. 2019
 
Uit en thuis op de Bunder, meibericht