Martijn Linzell

 

'Alles is altijd anders'

's - Heer Arendskerke (1977) is mijn geboorteplaats, een plek waar ik momenteel weer ben teruggekeerd om mijn inspiratie om te kunnen zetten in creaties. Mijn atelier aan de Raadhuisstraat nr. 9 is hiervoor dan ook de ideale (tijdelijke) basis. Als kind was ik altijd al aan het creëren. Tekenen en dingen bouwen waren mijn favoriete bezigheden. Toch wist ik pas eind middelbare school welke richting ik op wilde. Na een jaar tekenlessen gevolgd te hebben op een Antwerpse Academie ben ik naar de kunstacademie van Maastricht gegaan.

Nu, een aantal jaren later, ben ik teruggekeerd naar die Antwerpse academie. Ik volg hier een opleiding restaureren van schilderkunst. Voornamelijk de klassieke schildertechnieken vind ik erg interessant, toepasbaar en zijn terug te vinden in mijn eigen werk. Voornamelijk maak ik schilderijen, vaak met een inspiratiebron van velerlei aard, maar meestal uit het zich in mensfiguren/portretten, waarbij de ogen centaal staan. De opbouw bestaat vaak uit meerdere lagen, die terug te leiden zijn in de basis/de drager, de picturale laag (de schildering/beeld) en het thema/onderwerp.

Af en toe probeer ik eens een heel andere weg te bewandelen, zoals voor het project in de tuin bij Allemekinders-Beveland voor het 25-jarig bestaan in 2011. Een niet te weerstane uitdaging, waarbij ik het vertrouwde pad heb verlaten. De basis is gelegd en bestaat uit een metalen vorm van 2x2 meter, waartegen grond wordt aangelegd, zodat er een heuvel ontstaat.  

Programma expositie 'een Bunder Follies' 24 aug. t/m 15 sept. 2019
 
Uit en thuis op de Bunder, meibericht
 
Deelnemen aan TENT-(t)oonstelling? Schrijf in
 
Nieuwsbrief maart