Agenda

 

Flamenco op de Bunder

Datum
1 maart 2020
 
Tijd
15:00
 

Het wordt stilaan traditie om flamenco te programmeren bij een Bunder Kunst.

Erminia, Miki, Vicente en Jur kennen elkaar uit de Nederlandse flamencoscene. Door de jaren heen zijn zij elkaar al in vele verschillende formaties tegengekomen en hebben ze veel samen gespeeld. Ze spelen voor deze gelegenheid een concert in de flamencotraditie, zoals in Zuid-Spanje in de “tablaos” te vinden is. Traditie, passie en improvisatie in een concert.

 Erminia Fernández Córdoba brengt al jaren ongeëvenaarde flamencozang in Nederland. Met haar kleurrijke stem weet ze haar publiek altijd te raken en laat hen verlangen naar meer. In de afgelopen jaren heeft zij meegewerkt aan verschillende cd’s en opgetreden in de meeste Nederlandse theaters.

 Miki María Vos, Leiden 1992, begon op vierjarige leeftijd met klassiek ballet. Daarnaast deed ze al snel jazzballet, hiphop, streetdance, musical en moderne dans. In 2007 begon ze vanwege haar half-Spaanse achtergrond ook met flamencodans. Al snel vond ze daarin zoveel uitdaging en plezier dat ze besloot zich qua dans volledig op flamenco te richten.

 Vicente José Santiago, geboren in een Spaanse zigeunerfamilie was hij van kinds af aan  omringd door de flamenco-sfeer. Tijdens zijn jeugd leerde hij de ritmes en de codes van flamenco tijdens reünies en feesten zoals vaak gevierd in een zigeunerfamilie. Vicente vulde deze kennis aan met zijn studies op school en in het conservatorium.

 Jur Vermijs (Maastricht, 1990) had al op jonge leeftijd voor het eerst een gitaar in handen. Als puber belandde hij in verscheidene blues en rock&roll bandjes uit Amsterdam, waarin hij elektrisch gitaar speelde. Rond zijn 17e kwam hij in aanraking met flamenco en is sindsdien niet meer gestopt dit te spelen. Ondertussen heeft hij het conservatorium afgerond als leerling van meestergitarist Paco Peña en heeft ook een jaar in Spanje gestudeerd.

 

Online tickets kopen à € 16,-- of bij voldoende plaats aan de deur à € 16,50

Video

Video

Video

Video

 

Concertagenda voorjaar 2020
 
Concertagenda najaar 2019
 
Programma expositie 'een Bunder Follies' 24 aug. t/m 15 sept. 2019
 
Uit en thuis op de Bunder, meibericht