een Bunder Boxen 7 t/m 29 september 2013

 

Negen Zeeuwse kunstenaars en één uit Noord-Brabant laten zich van 7 tot en met 29 september op de Bunder kisten. Figuurlijk, hun bijdrage aan de expositie in de landschapstuin van Allemekinders-Beveland groenprojecten moet passen in of in elk geval geënt zijn op de houten palletkisten waarin het hoveniersbedrijf zijn planten krijgt aangevoerd: 120x100x80 cm. Die fungeren als een driedimensionale lijst. Begrenzing als uitdaging. Over de naam van de expositie hoefde niet lang te worden nagedacht: een Bunder Boxen.

De deelnemers aan een Bunder Boxen zijn nog in een ander opzicht beperkt. Het werk dat ze presenteren, moet ook passen binnen het thema Macht & Pracht van de Open Monumentendag die in het weekeinde van 14 en 15 september valt. Een Bunder Kunst zoekt daar vaker aansluiting bij.

sponsors een bunder boxenHet programma
Het resultaat is vanaf zaterdag 7 september te zien. Cultuurwethouder Jan de Pooter van Goes opent dan om 13 uur de expositie een Bunder Boxen. De expositie is tot en met 29 september te bezichtigen: woensdag, donderdag en vrijdag van 14 tot 17 uur en zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur. Behalve de Boxen is er ook nog werk van eerdere Bunder-activiteiten te zien.

Zaterdag 14 en zondag 15 september: Open Monumentendag

Zaterdag 21 september heeft in het kader van een Bunder Boxen een bijzonder evenement plaats. Mathisse Arendsen verbrandt dan onder de titel ‘Een vurig pleidooi’ een aantal van zijn olieverfschilderijen. Voor de juiste prijs kunnen ze van de vlammen worden gered. De opbrengst komt ten goede aan Stichting de Bunder.

Zaterdag 28 september: Open dag van Allemekinders-Beveland groenprojecten

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag: 14.00 - 17.00 uur zaterdag en zondag   : 12.00 - 18.00 uur

Locatie: Panhoeveweg 's-Heer Arendskerke

Wij stellen de kunstenaars aan u voor:

Deelnemen aan TENT-(t)oonstelling? Schrijf in
 
Nieuwsbrief maart
 
Nieuwsbrief februari
 
Nieuwsbrief januari