Agenda

 

Fadoconcert Magda Mendes UITVERKOCHT

Datum
18 februari 2018
 
Tijd
15:00
 

UITVERKOCHT  Concert 15.00 - 17.00u 

Magda Mendes werd geboren in Lissabon, na de Anjerrevolutie van 1974. Al jong raakte ze in de ban van de traditionele Portugese muziek die ze hoorde bij haar ouders en grootouders. Omdat Magda’s muzikale interesses de landsgrenzen van Portugal overschreden verhuisde ze naar Rotterdam om te studeren aan het Conservatorium aldaar. Ze speelde in verschillende groepen, waarvan Luzazul de meest bekende werd.

Magda Mendes roept met haar muziek een oud gevoel op van diepgang, weemoed en verlangen. Als een eeuwenoude boom die zijn wortels diep in de aarde boort op zoek naar voedsel, houvast, overlevering.

Casa da Bôxa is haar eerste solowerk, een film en een cd opgenomen in het Portugese dorpje waar haar moeder vandaan komt, eigen composities geïnspireerd op het Portugese platteland.

Haar tweede album, Silêncio is een ode aan de Fado, het levenslied uit haar geboortestad Lissabon. Ze zing zowel oud als nieuw geschreven Fado op een rauwe, indringende en verfijnde manier.

Op haar nieuwe album Oliveiras zingt ze over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Aan het concert is een Portugese proeverij verbonden. Magda Mendes neemt olijfolie mee uit de gaard van haar familie. Daarnaast kunt u proeven van Portugese wijn. Al bij al een leuke Portugese middag!

Tuin open vanaf 14.00u

Online tickets kopen à € 16,-- of bij voldoende plaats aan de deur à € 16,50

Filmpje

Nieuwsbrief oktober
 
Cultuurprijs van Goes 2018
 
NIEUW!! Intieme concerten op de Bunder